Kies je voor een thermostaatkraan of een meng-uitvoering ?

Een vraag die wij regelmatig ontvangen, kies ik nu voor een thermostaatkraan of een meng-uitvoering, wat is nu beter.

Het antwoord op deze vraag is geheel afhankelijk van uw gezinssamenstelling en uw wensen. Hieronder een toelichting op de 2 verschillende kraan types:

RVS thermostaat kraan:

Met de RVS kraan in thermostaat uitvoering wordt het badderen extra veilig, omdat de temperatuur is beveiligd en wordt vastgezet op 38°C. Door de veiligheidspal van de thermostaat in te drukken, kunt u de hendel doordraaien naar een warmere temperatuur. In bijvoorbeeld gezinnen met jonge kinderen of waar veel jonge kinderen komen logeren, kan dit een goede keuze zijn. De kinderen kunnen de kraan niet zomaar warmer draaien dan 38°C.

Kijk hier voor thermostaat badkranen en thermostaat douchekranen van de merken Beldeaux en Sento Stainless. Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar in opbouw of inbouw kranen.

RVS kraan in menguitvoering:

De RVS inbouwkraan in menguitvoering is een mengkraan met een keramisch binnenwerk. Met de hendel bedient u de temperatuur en zet u tevens het water open en dicht. Heeft u geen temperatuurbeveiliging nodig, dan kunt u prima voor deze RVS inbouw kraan kiezen. Ook zijn de keramische binnenwerken minder gevoelig voor kalkaanslag en gaan over het algemeen iets langer mee.

 

Kies bijvoorbeeld voor RVS inbouw badkamerkranen (thermostaatkraan of meng)

RVS thermostaatkraan - inbouw badkraan RVS inbouw badkraan
RVS thermostaatkraan - inbouw douche RVS inbouw douche
RVS inbouw wastafelkraanRVS inbouw wastafelkraan

 

 


Contact opnemen

Wilt u advies of heeft u nog vragen over welke variant  het beste voor u is? Neem dan contact met ons op!