Welk advies m.b.t. RVS Afvoerplug of een RVS Afvoerstop voor de Wastafel ?

Een RVS afvoerstop of een RVS afvoerplug, wat is het beste advies?

Het mooiste is om te werken met dezelfde materialen, wat ten goede komt aan de uitstraling van een badkamer of toilet. Wordt er een mooie RVS kraan geplaatst, maak het dan stijlvol af met een RVS afvoerstop of RVS afvoerplug.

Maar waar kies je nu voor een RVS afvoerplug of een RVS afvoerstop?

Om dit te kunnen bepalen dien je eerst te weten of de badmeubel of wasbak een overflow systeem heeft of niet.
Bij de ronde waskommen zit eigenlijk nooit een overflow systeem ingebouwd.

Een overflow systeem zorgt ervoor dat het badmeubel niet overstroomt, mocht de kraan per ongeluk open staan en de afvoer is afgesloten.
Het overflow systeem kun je herkennen door o.a. het gat achterin het badmeubel of wasbak.  Meestal zit dit gat net onder de rand. Zodra het water in de wastafel stijgt, dan stroomt het water uiteindelijk weg via dit overflow gat terug naar de waterafvoer die onder het badmeubel zit.

Kies bij een badmeubel of wasbak zonder een overflow systeem voor een afvoerplug die altijd open staat:

Heb je een badmeubel of wasbak zonder overflow systeem, dan doe je er verstandig aan om voor Allways Open RVS afvoerplug te kiezen die de waterafvoer niet kan afsluiten. De naam zegt het al, deze afvoerplug staat altijd open en hierdoor kan het water ook altijd via de afvoerplug wegstromen.
Dit voorkomt overstromingen als op de één of andere manier toch de kraan is blijven openstaan.

RVS Afvoerplug wasbak zonder overflow

Bij een badmeubel met een overflow systeem heeft u meerdere keuzes:

Heeft de wastafel of wasbak een overflow systeem, dan kun je kiezen voor de pop up RVS afvoerstop met kliksysteem. Je kunt met het pop up kliksysteem de afvoerstop open en dicht klikken.

RVS afvoerstop wasbak overflow wastafel

Is de afvoerstop per ongeluk dicht geklikt en staat de kraan open, dan is er geen nood aan de man. Het water kan dan via het overflowsysteem wegstromen naar de afvoerstop, waar een opening zit, zodat het water doorstroomt naar de waterafvoer toe.
Natuurlijk kan bij een badmeubel met overflow systeem ook gekozen worden voor de Allways Open RVS afvoerplug, want deze plug is altijd goed en veilig voor iedere wastafel of wasbak.

Voor wie nog niet weet welke badmeubel of wasbak het gaat worden is er de universele RVS afvoerplug. Deze afvoerplug past op zowel de wasbakken met een overflow- als zonder een overflow systeem.

Tip: Probeer zoveel mogelijk met dezelfde materialen te werken. Heb je een mooie RVS fonteinkraan en/of een RVS wastafelkraan kies dan ook voor een RVS afvoerstop, een RVS sifon (mits in het zicht) en een RVS hoekstopkraan (mits in zicht). Door dezelfde materialen te gebruiken, wordt het één stijlvol geheel.

RVS Sifon Wasbak Sento Stainless