RVS douche in RVS316 of RVS304, wat is het beste ?

De RVS douche is ideaal in iedere badkamer, omdat het materiaal RVS zich zeer goed gedraagt in een waterige omgeving. Maar welke douche is het beste, kies je voor een RVS douche in RVS316 of RVS304?

Veel mensen onderschatten het, maar water bevat zouten en mineralen en kunnen producten flink aantasten en op de lange duur schade toebrengen. Kijk zelf maar hoe lastig het is om natte ruimtes schoon en vrij van kalk te houden, daarom zijn de waterontharders ook zo in trek.

En hier gaat het ook vaak mis. Doordat natte ruimtes vaak moeilijk schoon te houden zijn, zijn de gebruikte materialen in de badkamer blootgesteld aan verschillende invloeden. Kalk en vuilafzetting zorgen er regelmatig voor dat er schoongemaakt wordt met agressieve reinigingsmiddelen en uiteindelijk met alle gevolgen van dien.

RVS 316 kan nog beter tegen invloeden van buitenaf en zal zich beter weren tegen de hiervoor genoemde invloeden.

Verschillen tussen RVS304 en RVS316

RVS is een legering (mengsel) van materialen die hoofdzakelijk bestaat uit de legeringselementen ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Verder worden de legeringen soms aangevuld met de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof of silicium. Door het combineren van de materialen en te schuiven met de percentages in de samenstelling ontstaan er diverse soorten RVS met ieder een andere bijzondere eigenschap.

RVS304RVS304 of RVS316

RVS304 bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel en heeft een goede corrosiebestendigheid. Daarnaast is dit materiaal goed vervormbaar en lasbaar. RVS304 komt het meest voor en wordt veel gebruik in en om het huis, waar het RVS niet kan worden aangetast door zouten of zuren.

RVS316

RVS316 bestaat uit 16% chroom en 10% nikkel, aangevuld met 2% molybdeen. Door zijn hogere nikkelpercentage en de toevoeging van 2% molybdeen is het beter bestand tegen chloriden en corrosie.
RVS316 is door zijn samenstelling beter bestand tegen corrosie dan RVS304 en is hierdoor geschikt voor gebruik waar sprake is van intensieve invloeden van buitenaf, zoals milieufactoren, zwembaden, zee, maar ook voor binnentoepassingen waar het in aanraking komt met zouten en zuren.