RVS look of RVS kraan

Regelmatig krijgen wij de vraag wat de verschillen zijn tussen RVS look of RVS.

Het woord “RVS Look” wordt in de volksmond gebruikt omdat het een messing kraan is met de look van RVS.

Thermostaat kraan RVS Beldeaux

Thermostaat kraan RVS Beldeaux

Het materiaal messing heeft hele andere eigenschappen dan RVS en is ook een stuk goedkoper. Het prijsverschil heeft te maken de eigenschappen van RVS en het productieproces. RVS staat voor Roest Vast Staal en zal bij goed en regelmatig onderhoud met speciale RVS reiniger niet roesten en kan wel een mensenleven mee.
Daarnaast is RVS loodvrij en hierdoor beter voor het milieu en de volksgezondheid. Doordat RVS veel harder is dan messing neemt het productieproces van RVS veel meer tijd in beslag.

Hoe herkent u het verschil tussen de vernikkelde kranen en RVS?

RVS look is een vernikkelde messing kraan, waarbij een laag is aangebracht op de kraan, zodat deze op RVS lijkt (vernikkeld). De kraan heeft dan ook een gelige gloed en zal in de loop van de tijd ook steeds iets geler worden.
Daarnaast voel je een filmlaagje over de kraan heen zitten, dit voelt vaak heel glad aan. Ook kun je het testen met een magneet, RVS is niet magnetisch en een messing kraan wel. De magneet zal steving vastplekken op een messing kraan, bij een RVS kraan zal het niet tot licht vastplakken(door de laswerkzaamheden).

Kies een  RVS kraan van de mooie merken Beldeaux of Sento Stainless.