Wat zijn de verschillen in de RVS douchesets ?

Iedere badkamer is ingericht met een doucheset, maar tussen welke verschillen kunt u kiezen.

Wij vinden RVS één van de mooiste materialen met de beste eigenschappen als het om een waterig milieu gaat. RVS geeft een luxe en robuuste uitstraling en is zeer goed bestand tegen roest, kalkaanslag en corrosie.

De verschillende RVS douchesets

De RVS regendouche

RVS regendouches komen in verschillende soorten en maten voor. Een regendouche kan ingebouwd worden in de muur of als opbouw worden geïnstalleerd. Als de regendouche wordt ingebouwd, dan verdwijnen alle leidingen in de muur. U kunt dan zelf bepalen waar de bedieningshendel, de douchekop en de handdouche komt. De regendouchekoppen geven u een heerlijk gevoel als u staat te douchen, alsof u in de warme regen staat.

Verder zijn er keuzes in de verschillende regendouchekoppen, zoals de dikte van de douchekop; ultra thin of bijvoorbeeld een dikte van 6mm en tussen de vorm; rond vierkant of rechthoekig.
Ook bij de handdouches kunt u kiezen tussen de traditionele ronde handdouche, de staafhanddouche of de massagehanddouche.

RVS douche zonder leidingen? Kies voor een RVS inbouwdouche

De RVS inbouwdouches worden steeds populairder. Dit is een stijlvolle oplossing waarbij alle leidingen in de muur zijn weggewerkt. Hierdoor ontstaat een luxe, ruimtelijke uitstraling. Voordat u deze oplossing kiest, is het belangrijk te bepalen hoe diep de douche in de muur kan worden ingebouwd. De meeste RVS inbouwdouchesets hebben een inbouwdiepte tussen de 4 en 7 cm.

Is de muur dik genoeg, dan heeft u veel mogelijkheden. Het is even puzzelen om alle onderdelen bij elkaar te zoeken en de benodigdheden hangen af van wat voor type douches u zoekt. Wilt u de douchekop uit het plafond hebben, dan heeft u meer leidingen nodig om de verbinding te maken. Overweeg daarnaast of u een handdouche in een houder wilt of met glijstang, of juist geen handdouche. Voor een gezin met jonge kinderen adviseren we een inbouwthermostaatkraan in plaats van een mengkraan. Wij adviseren u graag bij het samenstellen van uw RVS inbouwdouche.

Andere producten en onderdelen van uw RVS doucheset zijn:

  • RVS plafonddouche of RVS muurdouche
  • RVS douchebuizen diverse afmetingen
  • RVS handdouchehouder incl. aansluitbocht
  • RVS Glijstang

Laat u inspireren tussen de verschillende RVS douchesets

RVS Thermostaatkraan RVS Thermostaatkraan
RVS inbouw Douche RVS Inbouw Douchekraan
RVS Regendouche RVS Regendouche Opbouw

 

 


 

Het verschil tussen een doucheset van RVS en een RVS look regendouche

RVS look is een term die u vast regelmatig tegenkomt in uw zoektocht. RVS look is gemaakt van messing, maar is voorzien van een laagje die het RVS nabootst.

Messing heeft andere eigenschappen dan RVS en het is een stuk goedkoper. Het verschil ontstaat door de eigenschappen van beide materialen en het productieproces. RVS is een afkorting van Roest Vast Staal en zal niet gaan roesten mits het op de juiste manier onderhouden wordt. RVS kan een mensenleven mee. Daarnaast is RVS vrij van lood. Hierdoor is het beter voor het milieu en voor uw gezondheid.

 

Zo herkent u het verschil tussen RVS douchesets en RVS look douchesets

Als u RVS en RVS look naast elkaar legt, dan ziet u duidelijk het verschil. RVS look douchesets hebben over het algemeen een gelige gloed en zullen in de loop van de tijd steeds geler worden.

 


 

Contact opnemen

Heeft u nog vragen over welke variant het beste voor u is? Neem dan contact met ons op!