Zwarte RVS Inbouwkranen

Toont alle 9 resultaten

Prachtige zwarte RVS inbouw kranen van Beldeaux – RVS316

Uit de prachtige RVS316 inbouw serie Beldeaux2000 zijn een aantal sets middels de techniek PVD in een prachtige zwarte kleur ontworpen. De zwarte RVS inbouwkranen van Beldeaux zijn in volledig geborsteld zwart RVS316 en verkrijgbaar in mengkraan en in thermostaatuitvoering.

Zwarte inbouwkranen zijn een echte trend, waarbij vaak diverse elementen in de Badkamer in het zwart worden afgewerkt. Ook worden zwarte kranen vaak in combinatie met Marmer of beton gebruikt, wat een prachtige combinatie is.

Wat is de techniek PVD voor zwart RVS?

De moderne techniek PVD wordt veel gebruikt bij het kleuren van metalen zoals kranen, bestek, deurbeslag, horloges etc. PVD staat voor Physical Vapor Deposition.

Tijdens het proces wordt er gebruik gemaakt van condensatie van atomen of moleculen uit een gas of damp. Een vloeibaar metaal wordt verdampt terwijl het zich in een vacuüm bevindt. Vervolgens komt deze damp op een product, waardoor er een prachtige flinterdun laagje ontstaat van ongeveer één tot drie micrometer.

Vervolgens neemt de PVD coating de eigenschappen aan van het materiaal waar het op gedampt is. Een PVD-laag is ijzersterk.

Door de RVS kranen te voorzien van een dunne PVD-coating kunnen kranen in verschillende kleuren worden geproduceerd. Deze kleuren vervagen niet en de laag is ijzersterk!

Zwarte Inbouw kranen RVS316 Beldeaux

Wat is RVS316:

Qua samenstelling heeft RVS316 één van de beste legeringen en is hierdoor zeer goed bestand tegen zouten en zuren, mits het RVS juist wordt onderhouden. RVS316 wordt veelal gebruikt voor toepassingen waarbij het RVS veel in contact komt met zouten en zuren, zoals in de botenbouw, aan de kust, buiten maar ook binnenhuis waar het veel in contact komt met bijvoorbeeld zepen en shampo’s. Lees hier meer informatie over RVS316.