RVS reinigen / schoonmaken

Is RVS nu onderhoudsarm of onderhoudsvrij, wel of niet RVS reinigen?

RVS is een prachtig product met een legio aan mooie eigenschappen. Eén daarvan is dat RVS niet roest, mits we RVS reinigen en regelmatig onderhouden.

RVS staat voor Roestvast staal en is een ijzerlegering met chroom en nikkel dat een zekere vastheid geniet tegen corrosie (roestvorming), mits men aan de voorwaarden voldoet. Dat roestvast staal zich zo edel gedraagt, komt door een uiterst dunne passieve chroomoxidehuid (beschermlaag) die zich zo fantastisch edel opstelt in een waterig milieu.RVS reinigen RVS Onderhoud

Is deze beschermlaag echter niet aanwezig doordat het RVS beschadigd is en/of aangetast door agressieve schoonmaakmiddelen, dan is het RVS aan roestvorming onderworpen. Daarom dient men deze beschermlaag van RVS goed te reinigen en te onderhouden, dan kan roestvast staal zelfs probleemloos een mensenleven mee.

Met andere woorden: roestvast staal is absoluut geen onderhoudsvrij materiaal. Men mag overigens wel stellen dat het onderhoudsarm is.

Onderhoud van RVS producten

Wanneer men het RVS niet goed onderhoud en niet regelmatig schoonmaakt, zal er vuilafzetting op het RVS ontstaan. Dit is zonde, want chlorides kunnen de beschermlaag aantasten en metaalzouten vormen, met als gevolg dat er op RVS alsnog corrosie (roestvorming) optreedt. Daarom is onderhoud van RVS producten zo belangrijk.

Met het onderhoud van RVS producten zorgt u ervoor dat het vuil op het RVS wordt verwijderd en de beschermlaag van het RVS in tact blijft.

Schoonmaken RVS producten

Voor het dagelijks schoonmaken van de RVS producten is een doekje met heet water voldoende. Maak het RVS schoon met deze natte, warme doek en droog het na met een droge doek. U zult zien dat het RVS er weer prachtig uitziet.

RVS Reiniger Beldeaux Schoonmaakset

Wilt u het RVS reinigen, omdat er vuil of aanslag op uw kraan zit, dan is het van groot belang te reinigen met speciaal daarvoor bedoelde RVS reiniging producten.

Gebruik nooit agressieve (schoonmaak)middelen zoals bijvoorbeeld chloor, cementsluierverwijderaar etc. Deze tasten de beschermlaag van het RVS aan, waardoor uiteindelijk roestvorming kan ontstaan. Mochten deze schoonmaakmiddelen toch met het RVS in contact komen, zorgt u er dan voor dat u het goed afspoelt, zodat deze schoonmaakmiddelen niet op het RVS achterblijven en de beschermlaag kan aantasten.

Er zijn verschillende goede RVS onderhoudsproducten verkrijgbaar, voor het onderhoud van RVS op een eenvoudige en verantwoorde manier. Beldeaux biedt een goede RVS reinigingsset met de volgende producten:

BELCARE: Voor dagelijks onderhoud van RVS

Dit is een neutrale reiniger voor dagelijks onderhoud van licht bevuilde oppervlakken van RVS. Oxiden worden grondig verwijderd en er wordt een beschermend laagje op nanoschaal aangebracht.
Dit product wordt ook aanbevolen als nabehandeling voor oppervlakken die met Belbrush gereinigd zijn.
Altijd goed naspoelen met koud water !

BELBRUSH: Voor het grondig reinigen van RVS

Dit is een organische roest- en vuilverwijderaar voor roestvast staal. Intensieve vlekken, vuil en zelfs roest kunnen hiermee verwijderd worden.
Altijd goed naspoelen met koud water en vervolgens behandelen met Belcare !

Om de juiste balans te vinden en optimaal te kunnen profiteren en genieten van uw prachtige RVS kranen dient u het RVS goed te onderhouden! Met goed onderhoud kan RVS zeker een mensenleven mee.Onderhoud RVS producten