INHOUD WINKELWAGEN:
0 PRODUCTEN - TOTAAL:
ONZE RVS KRANEN:

VERKOOPPUNTEN:
LAND:

Technische informatie


De RVS kranengroothandel is hoofdleverancier van het merk Sento Stainless en BELDEAUX en is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen van RVS Keuken- en Badkamerkranen.

Wat is RVS nu eigenlijk?
Wat is nu de juiste naam voor rvs, roestvast staal of roestvrij staal? Veelal wordt het in de ‘volksmond’ roestvrij staal genoemd, eigenlijk is dit een foutieve naam, maar waarom?

Roestvast staal is een ijzerlegering met chroom en nikkel dat een zekere vastheid geniet tegen corrosie (roestvorming), mits men aan de voorwaarden voldoet. Daarom mag men dergelijke legeringen ook geen roestvrij staal noemen, want dat is in principe alleen voorbehouden aan edele metalen zoals goud, zilver en platina.

Dat roestvast staal zich zo edel gedraagt, komt door een uiterst dunne passieve chroomoxidehuid (beschermlaag) die zich zo fantastisch edel opstelt in een waterig milieu.

Is deze beschermlaag echter niet aanwezig dan is het rvs aan roestvorming onderworpen. Daarom dient men deze beschermlaag goed te verzorgen en dan kan roestvast staal zelfs probleemloos een mensenleven mee. Met andere woorden: roestvast staal is absoluut geen onderhoudsvrij materiaal. Men mag overigens wel stellen dat het onderhoudsarm is.

Wat zijn de voordelen van RVS:
- RVS staat voor Roest Vast Staal en zal bij de juiste behandeling niet roesten.
- RVS is loodvrij en draagt bij aan de bescherming van de gezondheid
- Roestvast staal heeft een zeer lange levensduur.
- RVS kranen worden vervaardigd in een productieproces dat een stuk milieuvriendelijker is dan het productieproces van een messing kraan.
- RVS kranen hebben een prachtige, chique uitstraling

Wat is het verschil RVS 304 en RVS 316
AISI 304 bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel overig ijzer.
AISI 316 bestaat uit 16% chroom en 10% nikkel en 2% molybdeen en ijzer.
Wat is nu het verschil tussen RVS 304 en RVS 316. Dit heeft te maken met de hardheid en de intensiviteit van gebruik. Type 316 is beter bestand tegen zoutcorrosie en wordt veel toegepast in de scheikundige industrie en intensieve horeca.

Onderhoud RVS
Wanneer men niet regelmatig schoonmaakt, zal er een vuilafzetting op het RVS ontstaan, chlorides kunnen daar eenvoudig onder gaan zitten en metaalzouten vormen, met als gevolg dat er roestvorming optreedt. De corrosie en vuilafzetting moet met behulp van een roestverwijderaar worden verwijderd. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, want zouten en zuren tasten de beschermlaag van RVS aan, waardoor uiteindelijk alsnog roestvorming kan optreden.

Speciale Onderhoudsproducten RVS
Om de juiste balans te vinden en optimaal te kunnen profiteren en genieten van uw prachtige RVS kranen moet u het RVS goed onderhouden! 
Er zijn verschillende goede onderhoudsproducten verkrijgbaar, waarmee u de RVS producten goed kunt onderhouden.

Er zijn bijvoorbeeld vuil- en roestverwijderaars, die ervoor zorgen dat de opgeloste roest en oxiden grondiger worden verwijderd en bovendien laat het een beschermend laagje op nanoschaal achter.
 

RVS Zeepdispensers alleen geschikt voor PH-neutrale zeep!:
De RVS zeepdispensers zijn alleen geschikt voor PH-neutrale zeep.
Wordt er andere zeep gebruikt, dan tast deze de oxidatielaag (beschermlaag) aan, waardoor het product alsnog gaat roesten.

Het oppervlak van roestvast staal oxideert (reageert op zuurstof en/of op water) en veroorzaakt een oxidatielaag (beschermfilmpje).
Deze film isoleert de staal van de zuurstof, waardoor het staal niet oxideert (roest).   

Perlator (Spuitmond):
In zowel de RVS keukenkranen als de RVS badkamerkranen wordt met hoogwaardige onderdelen gewerkt. De perlator in de mond van de kraan is van het Duits/Zwitserse kwaliteitsmerk “Neoperl”.

Waterbesparende perlators:

  • Drukonafhankelijke perlators van Neoperl:
    Onafhankelijk van de druk geeft de perlator altijd een maximum bepaald aantal liters water door
  • Drukafhankelijke perlators van Neoperl:
    De besparing is afhankelijk van de waterdruk, de perlator bespaart altijd 50% van het aantal liters welke normaal door zou stromen.

Binnenwerk in de éénhendel mengkranen:
Binnen zowel de keuken- als de badkamermengkranen wordt gewerkt met het binnenwerk van Kerox.

Thermostaat in de douche- & badkranen:
In de thermostaatkranen wordt o.a. gewerkt met de hoogwaardige Thermostar thermostaten van Fluehs.
 

Betaal veilig met een snelle levering:
© 2017 - 2018 RVS kranengroothandel - My Webshop