RVS, Roestvast staal, Roestvrij staal of Inox. Wat is nu de juiste naam?

Wat is nu eigenlijk de juiste naam voor RVS, roestvast staal, roestvrij staal of Inox? Veelal wordt het in de ‘volksmond’ roestvrij staal genoemd, maar eigenlijk is dit een foutieve naam, maar waarom?

Roestvast staal is een ijzerlegering met chroom en nikkel dat een zekere vastheid geniet tegen corrosie (roestvorming), mits men aan de voorwaarden voldoet. Daarom mag men dergelijke legeringen ook geen roestvrij staal noemen, want dat is in principe alleen voorbehouden aan edele metalen zoals goud, zilver en platina.

Dat roestvast staal zich zo edel gedraagt, komt door een uiterst dunne passieve chroomoxidehuid (beschermlaag) die zich zo fantastisch edel opstelt in een waterig milieu.

Is deze beschermlaag echter niet aanwezig dan is het Roestvast staal aan roestvorming onderworpen. Daarom dient men deze beschermlaag goed te verzorgen en dan kan roestvast staal zelfs probleemloos een mensenleven mee. Met andere woorden: roestvast staal is absoluut geen onderhoudsvrij materiaal. Men mag overigens wel stellen dat het onderhoudsarm is.

Het is van groot belang dat u RVS altijd met goede RVS onderhoudsproducten reinigt en goed na spoelt. Zo blijft de beschermlaag in tact. Kijk voor de juiste onderhoudsproducten bij onze RVS Reinigers.

In veel landen wordt RVS ook wel Inox of Stainless Steel genoemd.

Wat zijn de voordelen van het materiaal RVS?

Er zijn veel voordelen voor de Roestvaststalen kraan t.o.v. de verchroomde messing kraan.
- RVS staat voor Roest Vast Staal en zal bij de juist behandeling niet roesten.
- RVS gaat zeer lang mee
- RVS is loodvrij en draagt bij aan de milieubescherming & de gezondheid, duurzaamheid
- RVS kranen hebben een productieproces wat een stuk milieuvriendelijker is dan het productieproces van een verchroomde messing kraan.

Wat is het verschil tussen RVS304 en RVS316?

Er zijn verschillende soorten RVS beschikbaar, waarbij de meest gebruikte vormen RVS304 en RVS316 zijn. Een veel voorkomende vraag is wat het verschil is tussen deze twee. Bij het maken van een keuze tussen RVS304 en RVS316 is voornamelijk de corrosie(roest)bestendigheid van deze materialen van belang.

RVS is een legering (mengsel) van materialen die hoofdzakelijk bestaat uit de legeringselementen ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Verder worden de legeringen soms aangevuld met de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof of silicium. Door het combineren van de materialen en te schuiven met de percentages in de samenstelling ontstaan er diverse soorten RVS met ieder een andere bijzondere eigenschap.

RVS304

RVS304 bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel en heeft een goede corrosiebestendigheid. Daarnaast is dit materiaal goed vervormbaar en lasbaar. RVS304 komt het meest voor en wordt veel gebruik in en om het huis, waar het RVS niet kan worden aangetast door zouten of zuren.

RVS316

RVS316 bestaat uit 16% chroom en 10% nikkel, aangevuld met 2% molybdeen. Door zijn hogere nikkelpercentage en de toevoeging van 2% molybdeen is het beter bestand tegen chloriden en corrosie.
RVS316 is door zijn samenstelling beter bestand tegen corrosie dan RVS304 en is hierdoor geschikt voor gebruik waar sprake is van agressievere invloeden van buitenaf.
Hierdoor wordt RVS316 vaak aangeraden voor buitentoepassingen of in toepassingen waar het RVS veel in aanraking komt met zouten en zuren, zoals zeep, chloor, zout etc. RVS316 wordt ook gebruikt in de botenbouw, huizen aan de kust, bij zwembaden, architectuur, fittingen, laboratoria etc.

Wat is het verschil tussen RVS kranen en RVS-look kranen?

RVS kranen bestaan volledig uit Roest Vast Staal (RVS).
RVS-look kranen zijn vernikkelde messing kranen die door de bewerking een RVS uitstraling (look) hebben gekregen. RVS-look kranen bieden niet dezelfde voordelen en hoogwaardige kwaliteit als de RVS kranen.

Dien ik de RVS kranen te onderhouden? Onderhoudsvrij of Onderhoudsarm?

RVS is niet onderhoudsvrij, wel onderhoudsarm. Indien een RVS goed en regelmatig wordt onderhouden met de juiste reinigingsproducten, kan het zelfs probleemloos een heel mensenleven mee! Kijk voor meer informatie bij de RVS reiniger sets van Beldeaux.

Hoe kan ik RVS het beste schoonmaken?
Wanneer men niet regelmatig schoonmaakt, zal er een vuilafzetting op het RVS ontstaan, chlorides kunnen daar eenvoudig onder gaan zitten en metaalzouten vormen, met als gevolg dat er roestvorming optreedt. De corrosie en vuilafzetting moet met behulp van een vlekken- en roestverwijderaar worden verwijderd.

Voor het dagelijks schoonmaken van de RVS producten is een doekje met heet water voldoende. Maak het RVS schoon met deze natte, warme doek en droog het na met een droge doek. U zult zien dat het RVS er weer prachtig uitziet.

Wilt u het RVS reinigen, omdat er vuil of aanslag op uw kraan zit, dan is het van groot belang te reinigen met speciaal daarvoor bedoelde RVS reiniging producten. Er zijn verschillende goede RVS onderhoudsproducten verkrijgbaar, zoals de RVS reinigingset van Beldeaux:

Moet ik verzendkosten betalen, als ik producten via de RVS kranengroothandel koop?
Nederland, België en Luxemburg:
Verzendingen binnen de BENELUX zijn kostenloos mits de totale bestelwaarde € 250,- excl. BTW of meer is.
Voor bestellingen onder de € 250,- excl. BTW wordt € 7,50 excl. BTW aan verzendkosten in rekening gebracht.

Buiten de BENELUX
Voor verzendingen buiten de BENELUX zullen apart verzendkosten worden berekend, afhankelijk van het land waar de bestelling naartoe verstuurd wordt.

Wat is de levertijd?

Indien de bestelling op voorraad is, kunnen wij de bestelling binnen maximaal 3 werkdagen verzenden. De uiteindelijke levertijd is afhankelijk van het bestemmingsland en de soort verzending (pakket, pallet)

Is het mogelijk om nu te bestellen met afleverdatum in de toekomst?

Indien u nu een product wenst te bestellen met een levertijd in de toekomst, dan is dit mogelijk. Wij vragen u wel de producten op moment van bestelling te betalen, zodat wij de producten voor u kunnen reserveren.

Heb ik ook garantie op de RVS producten bij Sento Stainless en BELDEAUX?

Ja, u heeft vanaf de factuurdatum 5 jaar garantie op al onze artikelen.

Hoe kan ik klant bij de RVS kranengroothandel worden en online bestellen?

Alleen bedrijven gespecialiseerd in de badkamer en keukenbranche kunnen online bij de RVS kranengroothandel bestellen. U kunt uw bedrijf aanmelden via de volgende link:

ACCOUNT AANMAKEN

Uw gegevens worden vervolgens naar de RVS kranengroothandel gestuurd voor controle.
Zodra uw aanmelding akkoord is ontvangt u binnen 2 werkdagen een persoonlijke inlogcode en wachtwoord.

Vervolgens kunt inloggen en komt u in de bestelomgeving van de groothandel. U kunt dan precies per product zien wat uw inkoopprijs is. De inkoopprijs is weer afhankelijk van het afnamevolume. U kunt al vanaf 1 kraan bestellen.
U kunt per bestelling een commissie/referentie meegeven en een aflevermoment (direct of een datum in de toekomst)

De inlogcode en het wachtwoord blijven u ook in de toekomst toegang geven tot de groothandel. U kunt hier uw eerdere bestellingen nazien en nieuwe bestellingen plaatsen.

Kan ik veilig online betalen bij de RVS kranengroothandel?

Ja, de RVS kranengroothandel werkt met MultiSafePay, een betaalprovider die de veiligheid garandeert. U kunt betalen met iDEAL of Mister Cash en éénvoudig uw online aankopen afrekenen in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Verder kunt u ook vooraf betalen via bankoverschrijving.

Wat houdt een beveiligde verbinding via https in?

Deze verbinding heeft als doel een veilige uitwisseling van gegevens. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, onmogelijk is om te weten welke gegevens verstuurd worden. Voor de extra veiligheid hebben wij ook een SSL certificaat voor de webshop.

Hoe kan ik de RVS kranengroothandel bereiken?
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur onder telnr: +31 (0)55 2600125
U kunt ons ook altijd een e-mail sturen via ons contactformulier.

Wat zijn de gegevens welke ik nodig heb bij een bankoverschrijving aan de RVS kranengroothandel?

Bankrekeningnr. : NL38ABNA0476737222
t.n.v. RVS-kranengroothandel te Olst
IBAN : NL38ABNA0476737222
BIC : ABNANL2A
BTW nr. : NL821651717B01
Onder vermelding van : Uw naam en het factuurnummer

 

Kunnen er problemen ontstaan door kalk in het water ?

Ons drinkwater wordt uit verschillende bronnen gewonnen. Als er in de bodem van een waterwingebied veel calcium en magnesium voorkomt, is het opgepompte water van nature hard. De kalkdeeltjes kunnen ervoor zorgen dat een de kraan minder soepel gaat functioneren en zeker thermostaten zijn gevoelig voor kalkaanslag en bouwvuil.

Tips:
- Draai de thermostaat regelmatig een paar keer van koud naar warm, zodat de thermostaat niet statisch op 1 stand blijft staan. Hierdoor is er minder kans op kalkafzetting.
- Gebeurt het toch dat de thermostaat niet meer de juiste temperatuur aangeeft, dan is de kans groot dat dit veroorzaakt wordt door de kalk in het water. Door de thermostaat enige tijd in een bad met ontkalker of schoonmaakazijn te leggen kan het probleem verholpen worden.

Handleiding Ontkalken BadDouche Thermostaat

Download de instructie om de thermostaat uit de douche te halen.